dissabte, 25 d’abril del 2015

VIURE I MORIR A LA GUERRA CIVIL, UN TALLER MOLT SUGGERENT

El passat 23 d’abril, els nostres cursos de 4t Tau i 4t Omega vam anar a realitzar un taller sobre la Guerra Civil Espanyola. Es titulava Viure i morir a la Guerra civil.

Al voltant de dues hores i mitja vam estar treballant aquest tema de la Guerra Civil apropant-nos a quatre personatges: El Jaume, La Maria, La Teresina i el Miquel. Cadascú d’aquest personatges ens proporcionaven una visió diferent de la vida d’aquell moment  i nosaltres, amb materials específics, ens vam posar a la seva pell intentant esbrinar com van ser aquelles vides.

La nostra professora, prèviament a l’escola, ens va donar a cadascú un personatge amb un petit dossier que és el que treballaríem al museu. Una vegada allí, vam crear els quatre grups de treball i, amb el material proporcionat pel monitor (mapes, cartes a familiars, fotografies personals, utensilis del moment –mantes, espardenyes... –), vam estudiar la vida dels quatre personatges. A continuació, ens vam dirigir a la planta del museu dedicada al segle XX i cada grup va explicar el seu personatge: com es va sentir, què va viure i com va sobreviure, amb quins problemes es va trobar... en un lloc emblemàtic per a ells. Les trinxeres, el refugi antiaeri, l’escola o la cuina de la casa de la Maria eren els escenaris perfectes per ambientar la nostra explicació .

L’experiència va ser molt enriquidora no només per poder treballar d’una manera diferent la matèria de Socials sinó també per poder testar de primera mà documents i fonts de la Guerra i explicar aquest moment històric en un escenari molt especial.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada