diumenge, 26 d’abril del 2015

Recorregut natural per l'Ortoll- Excursió de 1r d'ESO



El divendres 24 d'abril els alumnes de 1r d'ESO van anar a conèixer un espai natural que hi ha dins del terme municipal de Vilanova i la Geltrú i que per a molts de nosaltres és força desconegut.

Vam quedar a la plaça d'adarró i des d'allà van realitzar en petits grups un recorregut per l'espai natural de l'Ortoll. Seguint una descripció van haver d'anar descobrint diferents indrets d'aquest entorn i van anar coneixent no només la vegetació de l'entorn, sinó altres aspectes socials i culturals de la zona. Vam fer una parada al jaciment arqueològic d'Adarró, als búnquers de la guerra civil que hi ha a la punta de Sant Gervasi, vam caminar per l'antic camí d'Adarró que ara s'està recuperant gràcies a una plataforma que fa anys es va crear en defensa d'aquest espai. Vam poder veure antigues mulasses o cabanes de vinya, vam entrar a visitar el que queda del xalet de l'Ortoll on l'antic jardí romàntic que hi havia ha deixat espècies d'arbres molt atractives i per acabar ens vam arribar fins al molí o torre de l'Escardó.


Un bon recorregut, ben a prop nostre, que ens ensenya més coses sobre la història de la nostra ciutat i dels espais naturals que fa molt de temps cobrien la major part del que ara està urbanitzat.


Camí d'Adarró
jardí romàntic Xalet de l'Ortoll
Torre de l'Escardó


    
A l'hora d'esmorzar al costal d'una mulassa









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada