dilluns, 13 d’octubre del 2014

Educació Física: El test de Cooper

El Test de Cooper és una prova de resistència que es basa a recórrer la major distància possible en 12 minuts a una velocitat constant. Va ser dissenyat en 1968 pel Dr. Kenneth H. Cooper (Oklahoma,1931). 

Consideracions prèvies 
S'ha de considerar que el Test de Cooper: 

  • És una prova d'exigència, on la distància i el temps suggerits busquen posar al màxim la capacitat física, respiratòria i cardiovascular de la persona, fins a portar-la a un punt proper a l'esgotament. 
  • No és un programa d'entrenament. Les persones que s'inicien han de sotmetre's a un programa de condicionament adaptat a la seva edat i a la seva condició física. 
  • Atès que és una prova en la qual l'organisme està sent provat, és necessari esforçar-se al màxim. Aquella persona que tingui sospites de patir alguna malaltia o problema físic, ha de consultar un metge perquè li autoritzi la prova. 


Consells per realitzar el test 

  • Es recomana fer un escalfament muscular abans de la prova com per exemple córrer 1 quilòmetre a ritme molt suau i després de la prova realitzar estiraments. 
  • S'ha de triar un calçat ergonòmic i lleuger. L'àrea de la prova ha de ser plana sense desnivells pronunciats. 
  • Ha de realitzar-se a primera hora del matí o al final de la tarda i no realitzar prèviament menjars copiosos. 
  •  En finalitzar la prova la persona ha d'evitar detenir-se abruptament i/o asseure's immediatament. Es recomana mantenir-se caminant a un ritme cada vegada més lent, fins a normalitzar el ritme respiratori i cardíac. 


 Si heu fet el Test, i voleu comprobar el vostre estat de forma en funció de l’edat i el sexe, podeu anar al següent enllaç i comprobar-ho: http://www.gym19.com.ar/cooper.html

Tots els alumnes de l'ESO realitzaran aquesta prova durant aquesta setmana.
Alumnes del Cim realitzant la prova:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada