dissabte, 7 de febrer del 2015

El menjar al món. Setmana de la Solidaritat.

Dins de la Setmana de la Solidaritat i a l’hora de Tutoria,  els tutors ens vam preparar una activitat per prendre consciència del repartiment  d’aliments al món.
Tots vam viure l’experiència de com al món els aliments no estan repartits d’igual manera. Per comprovar-ho, ens van dividir aleatòriament en quatres grups: Observadors, Primer món, Tercer món i Quart món.

Quatre de nosaltres faríem d’observadors. Uns pocs viuríem al Primer món i la gran majoria, el Tercer món.

En el Primer món ens vam trobar diferents persones amb característiques concretes. Hi havia ciutadans que gaudien de l’estat del benestar  amb accés als aliments. Alguns patien alguna discapacitat i altres no. D’altres, eren  ciutadans del 1r món gaudint de l’estat del benestar, però sense feina i sense ajudes de l’estat. No tenien accés als aliments. Un altre grup del Primer món estava constituït persones que no gaudien de l’estat del benestar ja que no tenien feina ni documentació en regla. No tenien accés als aliments. d’altres.

Mentre que al Primer món, els seus ciutadans es van trobar amb molt menjar i variat, els del Tercer món es van trobar amb la realitat: poca varietat i pocs aliments .
La dinàmica era senzilla: després de col·locar-nos unes enganxines numerades que representaven cada grup de ciutadans, ens van trobar amb dues zones representatives dels móns i els seus aliments: unes galetes de xocolata per al Primer món i unes tortes d’arròs i una tassa de lli pels habitants del Tercer món. Era evident la diferencia de quantitat i de qualitat.

Les reaccions van ser molt diferents entre els dos móns i les reflexions que després vam fer en una posada en comú van resultar molt enriquidores.


4t Tau i 4t Omega


per veure més imatges clica AQUÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada