dimecres, 19 de novembre del 2014

Lectures de català de 1r d'ESO

A partir de finals de novembre els alumnes de 1r d'ESO podran començar a llegir una novel·la proposada per la professora. En tornar de vacances de Nadal faran un examen o bé lliuraran un treball del llibre.

Les novel·les proposades són:

Sense adreça coneguda (de Xavier Vernetta): 
Una tarda, a l'escola, la Nica rep una trucada del seu pare. Li diu que vagi a casa, agafi el passaport i corri a l'aeroport. Però ella s'ha deixat les claus de casa i no hi pot entrar. A més, veu com la policia rodeja casa seva com si fos un cau de delinqüents. Què ha passat? Sense poder parlar amb el pare, la Nica s'ha de quedar a Barcelona, no té on anar i ningú no la pot ajudar; sort en té de tres nois que coneix al carrer i que no la deixaran sola i l'ajudaran a buscar el seu pare, malgrat les interferències d'un periodista tafaner i d'un policia que no és allò que sembla. Una història d'amistat i d'ambicions, que cada personatge veu d'una manera diferent i ens l'explica des del seu punt de vista. (Ed. Barcanova)

Cul de sac (de Gemma Lienas): 
Has passejat mai pel barri de la Ribera a les dues de la matinada? ¿Has entrat algun cop en un bar heavy rock ple de fum? ¿Has anat alguna vegada a tota velocitat amb moto pels carrers de la ciutat? ¿T'has enamorat mai d'una noia del teu curs? Si has fet alguna d'aquestes coses, segur que en Ramon et resultarà familiar. Però ell s'ha endinsat en un món molt perillós, massa. (Ed. Empúries)

  
Una noia N.O.R.M.A.L. s'ofereix de cangur (d'Anna Manso):
La Ru té tretze anys. Té dos germans més grans, i només somia a tocar el dos de casa per viure en un ranxo de cavalls dels Estats Units. Per aconseguir-ho se li acut que pot fer de cangur de bessons, ja que deu estar més ben pagat que cuidar una sola criatura. De seguida la contracta una senyora pija que té trigèmines, i la Ru ho accepta encantada. El que no sap és que les tres nenes són tres monstres que li faran la vida impossible. Sort que pot comptar amb el suport incondicional de la Xeila i la Nàdia, les seves dues amigues de l'ànima! El senyor Quim, l’amo del secret més ben guardat de la Ru (és a dir, del Whisky, un cavall molt vell que el senyor Quim li deixa muntar), li aconsellarà què pot fer per entendre’s amb les tres nenes. (Ed. Cruïlla)




Wonder (de R. J. Palacio): 
August (Auggie) Pullman ha nascut amb una greu deformació a la cara i s’ha hagut de sotmetre a tantes operacions que no ha pogut anar mai a l’escola; fins ara, que té deu anys i està a punt de començar cinquè a l’escola Beecher. Si alguna vegada heu sigut nous, ja sabeu que dur que és… Doncs imagineu-vos com deu ser quan tens una cara com l’August. ¿Aconseguirà que els seus companys l’acceptin com un més, encara que sigui el nen més estrany que han vist mai? (Ed. La Campana)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada